субота, 3. март 2018.

NASTAVLJENA SARADNJA ESS-a SA DNEVNIM NOVINAMA "ALO"

Saradnja ESS-a i dnevnih novina "Alo" je nastavljena pod drugim uslovima koje smo imali do sada. Saradnja sa dnevnim listom "Alo" se do sada odvijala pod okriljem firme "Ringijer" koja je bila izdavač "Alo" i dnevnih novina "Blic", a s obzirom da je "Alo" postala samostalna firma utvrđeni su novi uslovi saradnje sa novim izdavačem.
Ako se gledaju dosadašnji uslovi saradnje i ovi novi, zaključak je da je bilo bolje dok je "Alo" bio pod okriljem Ringijera, nego sada.
Jedino što sam uspeo da izdejstvujem u pregovorima je ta, da ćemo imati veći honorar u mesecu kada bude izašlo 5 Alo Razbibriga.  U svakom slučaju nisam zadovoljan sa visinom honorar, ali tako je kako je.
Uopšte, situacija u svim izdavačkim kućama je loša, neke su u blokadi, neki prepisuju stare radove, neke ne plaćaju ništa, a neke opet plaćaju minimalno. Pa ko voli neka izvoli, to jest, ko želi može da sarađuje u izdanjima koje priprema ESS, a kome je malo neka sam potraži onog izdavača koji plaća više, ja ga nisam mogao pronaći. Uglavnom se pregovori o saradnji svode na UZMI ILI OSTAVI, to jest njihova je reč poslednja.

Što se tiče same saradnje u enigmatskom smislu, došlo je do promene u samoj Alo Razbibrigi, ubuduće od 11.03. biće objavljivane samo skandinavke.
Formati skandinavki su 11x17 i 24x17 bruto (sa opisnim rubnim poljima).

U dnevnim novinama Alo dadata je još jedna cela strana koja će se objavljivati od ponedeljka do petka svake nedelje. Na toj strani objavljivaće se anagram, rebus, šahovski problem i 3 sudokua (to će biti stalni prilozi) i osmosmerka (biće objavljivane i klasične i bele ukrštenice).
Format klasične i bele ukrštenice biće određen kasnije, a za sada ide osmosmerka dimenzija 19x20 sa otvorom za sliku u bilo kom uglu i bilo kog formata (najbolje je da slika bude veća, trenuto ide 8x13).
Izgled ove strane možete videti na blogu.
Radovi se šalju kao i do sada Saši Čolakoviću i Miroslavu Cvetkoviću.

Нема коментара: